2012. augusztus 26., vasárnap

Kirándulás Brixham-be


 Mivel végigdolgoztuk az egész hetet igazán megérdemeltük, hogy ma szép idő legyen! És ha szép idő van, akkor végre elmehettünk Brixham-be, amit a múlt héten a köd miatt kihagytunk. Vikiékkel találkoztunk a sétáló utcában, és fél óra múlva már a kishajón ültünk, ami igencsak megtelt a szép napra tekintettel.
Aisa Lostival
Egy kis közjáték: életünkbe bekerült egy új szereplő :) akit Losti -nak neveztük el, aki egy kis fehér játékmackó, ami a sétálóutcán elhagyatottan hevert. Mi megtaláltuk és először letettük egy kőre, hogy talán visszajön érte a gazdája, de nem jelentkezett senki. Aztán úgy megsajnáltuk, hogy inkább Aisa magához ölelte és egész úton szorongatta őt (meg dugdosta a kardigánjába, hogy most már nehogy elvegye tőle valaki, ha mégis felismerné :)


Torquay a hajóról

Jázi elaludt a ringatózás közben

 A tenger gyönyörű volt, és alig hullámzott. 

Brixham egy nagyon szép kis város, nyüzsgő kikötővel, stranddal. Sétáltunk egy nagyot, ettünk egy sajtos, csirkefalatkás krumplit. Itt nagyon népszerű a sült krumpli Cheddar sajttal megszórva :) isteni finom!! És még soha nem kaptunk tőle gyomorrontást! A sirályokra figyelni kell evés közben, mert pofátlanul köréd gyűlnek, és hívják a többieket is, és előfordulhat, hogy egy kisebb gyerek kezéből kikapják az ételt, úgyhogy óvatosnak kell lenni! A galambok illedelmesen megvárták amíg megettük a sült krumplit, majd feltakarították az utánunk maradt sajtdarabokat a földről.
halászhajó Brixham-ben


Kalózhajó 

Az egyik büfében még magyarul is találtunk üdvözletet!

A kisvároska egyik utcája

A móló mellett az öreg halász :)
A strandon ücsörögve
Jázminnak nagyon érdekesek voltak a lapos kövecskék

A nap végén egy kicsit fáradtan betuszkoltuk magunkat a visszafelé induló hajóba (sajnos elég sokáig kellett rá várni ) de szerencsére rövid volt az út és hamar visszaértünk Torquay-ba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése