2012. október 7., vasárnap

Tévé...

Most, hogy többször van rossz idő, az eddig elfelejtett TV hiányát kezdtük érezni. Néha még az  is elég ha a háttérben szól, amikor egyedül van az ember otthon. Itt még az is hasznos,hogy némely kedvenc sorozatunkat angol felirattal nézzük, így jobban érthető a párbeszéd. Sorolhatnám az indokokat, de egyszerűen csak hiányzott a jól megszokott, néha szidható, néha hálásan belefeledkezhető képdoboz..., szóval tegnap vettünk egy TV-t. Nem is akármilyet, hanem egy Full HD LED, lapos TV-t, mert már elég kevés a hely a szobában és egy nagy TV nem fért volna be :P és ha költözünk, akkor csak a hónunk alá csapjuk és nem kell hórukk embereket fogadni, hogy lecipeljék az autóhoz. Kéket vettünk, bár a pirosat néztük ki, mert Szula és Aisa wishlist-jén pont ez a TV van és ha egyszer veszünk egy jóval nagyobbat, akkor majd nekik adjuk. 

Tegnap este már összeveszés volt, mert XFaktor, vagy Vissza a jövőbe...,  de aztán egy picit nézték a lányok az XFaktort, aztán átkapcsoltunk az egyik kedvenc filmemre és újra láthattam Michael J.Fox-ot ahogy megmenti a szülei házasságát a múltban aztán irány 1985-be a Deloriannal...
De ma reggel már a Phineas és Ferb volt a fő műsorszám, aztán délután majd a Forma1. Ma viszont szép idő van :) és ha marad a napsütés, akkor ha végzek délután lemegyünk a beach-re, mert azért a szép időt ki kell használni!

5 megjegyzés:

  1. Hát én nem is tudom, hogy az enyémek mit fognak csinálni tévé nélkül... :)) Egész nap szól, egyedül nekem nem hiányzik, én soha nem nézem. Pedig kénytelenek lesznek beletörődni, legalábbis eleinte, hogy nincs. Ez van (illetve nincs), ezt kell szeretni.
    Azért látom, sikerült már vásárolnotok egy-két dolgot. Kérdezhetek nagyon őszintén valamit? Most már ott vagytok egy ideje, van viszonyítási alapotok. Kijöttök abból a pénzből, amit ketten kerestek a pároddal egy hónap alatt? Vagy ki kell pótolni abból, amit itthonról vittetek? Csak azért kérdezem, hogy tudjam, mire számítsak, mennyi pénzzel számoljak, ami feltétlenül kell az induláshoz. Nagyon nem mindegy, mert nincs sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva az amit otthonról hoztunk, elfogyott... A keresetünkből élünk, jelenleg családi pótlék és egyéb támogatás nélkül, mert ugyan megigényeltük és az otthonit lemondtuk, de pár hónap az átfutási idő, persze aztán visszamenőleg megkapjuk. Tehát a kis minimálbérünkből éldegélünk és még nem sikerült lenullázni a bankszámlánkat. Tibi hetente kap fizetést, én pedig havonta fogok kapni. Ez olyan nekem, mint egy megvalósult álom, mert évek óta küzdünk két fizetésből és családi pótlékból, hogy eltartsuk magunkat, de mire mindent kifizettünk (vagy nem) addigra elfogyott hónap közepén a pénzünk, és nem kevés fejtörést okozott, hogy miből éljünk következő hónap 5-ig. Itt pedig nincs gyomorgörcs. Megnézzük azért mit veszünk és nem szórjuk a pénzt, de ha valamit kell venni, akkor nem kell átcsoportosítani a számlákat hogy kifizessük, mint pl. a mosógépet vagy a TV-t. Na az már tényleg a luxus, hogy kiadtunk erre 129 fontot. Nem mondom, hogy könnyű itt elkezdeni valamit, de ha már sikerül lakást kivenni, akkor sínen van az ember. Erre kell a pénzt összegyűjteni. És ha szezon elején jöttök ki, akkor a munkaközvetítő azonnal tud munkát ajánlani ez biztos. Egy pici angol tudás is hasznos. Én azt javaslom, hogy tervezzetek és jövőre vágjatok bele, megéri.

      Törlés
    2. Meg se tudnám mondani, hogy mikor tudtam utoljára kifizetni minden számlát rendesen... És akkor még enni is belőle, meg még mosógépet is venni... Brutálisan jól hangzik. :)) A tervezés megvan, az angollal sincs bajom, viszonylag jól beszélem a nyelvet, Laci ezerrel tanulja, angol órákra jár... Hát igen. A mumus a lakásbérlés, az lesz a nagyon nagy falat. De majd meglátjuk. Köszönöm az infót!

      Törlés
    3. Nem lesz gond, ha azt terveznétek :) hogy ide jöttök esetleg, akkor segítünk ahogy tudunk, mint ahogy most is segítettünk másoknak is. A barátnőd is ilyen terveket dédelget...

      Törlés
    4. Köszönöm az ajánlatot, de ez még nagyon messzinek tűnik most még. :) Bár ezt mondtam akkor is, amikor a fiam megszületett... Ez a gyerek sose megy iskolába. Aztán már hetedikes... :))) Tényleg nagyon rendes tőled, de majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.
      És igen, tudok Zsuzsiról is. Jó buli lenne végre egy városban lakni, nem egymástól 120 kilométerre, mint eddig. :)

      Törlés