2013. január 18., péntek

Otthont találni nehéz...

Igazából, ha valami nem kellemes dolog történik velem, akkor nincs is sok kedvem azt a virtuális papírra vetni, de ha nem lennének völgyek, akkor nem lennének dombok, sőt hegyek sem, amire aztán felkapaszkodhatunk. Hétfőn izgatottan rohantunk korán reggel a Mashford Estate irodájába, hogy jelezzük, kell, nagyon kell nekünk ez a kis ékszerdoboz. Ott mindenféle papírt kaptunk amit ki kellett töltenünk ami nem kevés időnkbe tellett. Szerdán délután szerettem volna Ildikónak megmutatni a lakást és a telefonomon ki akartam keresni az iroda kínálatából a képeket, de nem volt fenn... Aztán otthon a számítógépen megnéztük és már oda volt írva "let" ami annyit jelent, hogy egy bérlővel folyik a tárgyalás és a papírok ellenőrzése a kiadással kapcsolatban. Először reménykedtem, hogy ugye hétfőn szóltunk hogy szeretnénk a házat, ezért evidens, hogy a papírok átadásával már bérlőjelöltnek számítunk és ezért tették fel a "let" feliratot a hirdetésre. Aztán másnap amikor Tibi visszavitte a papírokat a közvetítő hölgy elmondta, hogy a paigntoni irodájukba már kedden beadta valaki a papírokat. Ettől függetlenül elfogadták a papírjainkat, hogy még semmi sem biztos és holnap telefonálnak vagy sms-t küldenek, hogy mi a helyzet. De mi akkor már tudtuk, hogy kicsúszott a kezünkből a kis álomházunk. Este már az iroda kínálatában szereplő képen a "let agreed" felirat látszott, ami azt jelenti, hogy elfogadták az illető papírjait, a landlord (tulajdonos) is áment mondott rá. Akkor meg miért hitegetnek azzal, hogy nem biztos? Persze nem hívtak, nem írtak. Tudom, mindennek meg van a miértje, és gondolom egyszer majd azt mondom, hogy milyen jó, hogy akkor nem költöztünk, és megvártuk a következő lehetőséget. De most mindenki le van törve mint a bili füle, és ami eddig egy picit is tetszett, az most vacak kulipintyó. Pont ilyet, pont itt persze nem fogunk találni. Ráadásul jeleztük a mi bérbeadó irodánknál, hogy február elején költöznénk. Most ők is meghirdetik a lakást, de ki tudja, hogy február 3-ig megtaláljuk a következő igazit? Persze, biztos meg lehet hosszabbítani a bérleti szerződést, de mi már nagyon mennénk. A helyzet az, hogy ez nem egy nagy város, és kívülről fújjuk az összes háromszobás, megfelelő bérleti díjjal rendelkező ház helyét, pozitív és negatív tulajdonságait. Reménykedni tudok csak, hogy a tavasz közeledtével újabb kiadó házak kerülnek fel az ingatlanosok listájára amiből válogathatunk.

5 megjegyzés:

  1. Hát nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a dolog, látszott, hogy nagyon tetszett nektek az a házikó. De majd akad más. Sok sikert a további keresgéléshez. :)

    VálaszTörlés
  2. Hu,de sokszor voltam ebben a helyzetben!
    (Felmondtam az aktualis lakast, es mindig ugy nezett ki, hogy nem lesz meg a megfelelo kovetkezo idore:) de mindig osszejott a vegen,nektek is ugy lesz! Ne izgulj, van meg ido!)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem egy jobb ékszerdoboz vár rátok!!!

    VálaszTörlés
  4. Köszi mindenkinek a biztatást :) Én is remélem, hogy nem véletlenül csúszott ki a kezünkből ez a házikó!

    VálaszTörlés
  5. Csak pozitívan!
    Ezek szerint az IGAZI ÉKSZERDOBOZ még várja, hogy rátaláljatok! :)

    VálaszTörlés