2013. január 29., kedd

Háznéző

Tegnap és ma  házat néztünk. Az elsőt a Mashford Ingatlanközvetítő igazgatója mutatta be nekünk személyesen. A múltkor sajnos náluk szalasztottuk el azt a házat amit annyira szerettünk volna. Nos ez a ház nem nagy szám, de csodálatos kilátás nyílik a tengerre és közel van a központhoz. Három szobás, egyszerű kis kert, amit rendbe lehet tenni. A pozítívumai közé még talán az tartozik, hogy hatalmas ablakok, elhúzható ajtók nyílnak a kertre és a bejárat felé. Ez akár negatívum is lehet, hiszen úgy láttam hogy nem a legújabb dupla üvegezésű műanyag ablakok, hanem a még 1970-ben gyártott (akkor még nagyon modernnek számító) üvegek. És a fűtés költsége igencsak megnő ha valahonnan behúz a szél... A konyha elég kommersz volt, és a szobák sem nagy számok, de fel lehet dobni őket.  A garázsból bejárat van a konyha előtti kis pakolós helyiségbe, majd onnan a konyhába. Az emeleti szobák méreteikben megfelelőek, az egyikhez kis erkély is tartozik (lehet bámészkodni a messzi távolba) Ha valaki hosszú távra tervez, szépen be lehet rendezni. A bérleti díj belefér az elképzeléseinkbe, valamit 180 font vizsgálati díjat és egy havi depositot kell letennünk ha kivesszük a házat.

A következő ház amit megnéztünk is közel van az egyik jó forgalmú úthoz, valamint nincs távol a tengertől, de sajnos nem látni onnan. A hirdetésben "mock georgian house"-nak hirdetik. Amit ma megnéztünk az három szobás, de volt egy négyszobás is, amit már kiadtak. Ugyan százszor küldtünk emailt hogy megnéznénk, nem kaptunk rá választ. Az ingatlanos hölgy a Torbay Estates ingatlanközvetítő munkatársa, már mutatott nekünk egy házat, ami belülről nem lett volna rossz, csak valahogy összességében nem tetszett az egész. Most is nagyon kedves és közvetlen volt. 
a három lakás közül a középső kiadó

A garázsból itt ugyancsak az előszobába lehet jutni. Aztán fel a lépcsőn és egy szép kis nappaliba jutottunk, ahol ugyan a kandalló helye ott volt, de sajnos kandalló nem volt :( Innen lépcső vitt fel a három hálószobához, amiből a legkisebben volt egy kamuágy, tehát mintha a falból nőtt volna ki, rajta két nagy matraccal. Nem volt szívderítő látvány. Egyrészt a matracot kukába dobnám (mondjuk elférne a garázsban) másrészt a szép kis csajos ágyakat nem cserélnék fel a lányaim erre a kockára... Ezen a szinten a másik oldalon volt a fürdőszoba wc-vel és a konyha és az ebédlő, ahonnan a hátsó kertbe lehetett kimenni. A konyha itt sem ütött sziven, esetleg a bazi nagy hűtő, fagyasztóval és a kertre néző ablak volt a szimpatikus, viszont a fehér konyhabútorból néhány elem hiányzott, üres volt a fal. A kert nagyon helyes volt, ugyan dombon volt, három szinten, meredek lépcső vezetett fel a kertibútorral ellátott részhez. Tibivel megegyeztünk abban, hogy itt csak egyszer lehet leesni...és többé fel sem kelünk, mert életveszélyesen magas és meredek volt a lépcső. A bérleti díj itt is hasonló volt az előzőhöz, itt viszont 120 font felnőttenként a vizsgálati díj, az 240 font, valamint másfél havi bérleti díj a deposit.


A harmadik ház Paingtonban van, egy gyönyörű lakóparkban, ahol hasonló jellegű vöröstéglás kis családi házak vannak. Már voltunk ott kívülről megnézni és láttuk a képeket a hirdetésben, de most volt először alkalmunk belülről is megnézni. Nem csalódtam, épp olyan otthonos kellemes ház belülről mint ahogy elképzeltem. Aztán a  hazafelé vezető úton megbeszéltük, hogy igaz, nagyon közelít az elképzeléseinkhez, de a vele járó első költségek teljesen lenulláznák a bankszámlánkat és a költözéssel kapcsolatos költségekről nem is beszéltünk. Nem beszélve arról, hogy nehéz lenne megoldani a suliba járást, és az is igen költséges lenne autóval vagy busszal is. A beköltözéskor másfél havi bérleti díjat és 340 font vizsgálati díjat kellene fizetnünk... így ezt elvetettük. Majd néhány év múlva talán...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése