2013. január 3., csütörtök

Újév

Az újév úgy köszöntött be hozzánk, hogy szinte tavasz érzésem volt. Igazság szerint nem éreztem azt eddig sem hogy tél van, a parkokban színes virágok, nárciszok nyílnak a fák rügyeznek és 10-13 fok van, főleg ha még a nap is süt. Remélem ennél hidegebb nem lesz a tavasz közeledtével. A karácsonyfa még áll, de néhány nap és leszedjük. A szilvesztert Ildikóéknál tartottuk, jókat játszottunk Scrabble-eztünk, Aisa Wii-zett Danikával. Ildikó sok finomságot készített estére. Mi lencsefőzeléket vittünk és  alkoholmentes pezsgőt. Éjfélkor számtalan tűzijátékot láthattunk Ildikóék ablakából, ahonnan csodálatos kilátás nyílik egész Torquay-ra, közben a TV-ben is láthattuk a londoni tűzijátékot, ami ugyancsak látványos volt. Az emberek összekapaszkodva énekelték angolul a "régi régi dalt...", legalábbis magyarul én ezzel a szöveggel ismerem ("Ó gondolj, gondolj néha rám, a sors bármerre hajt! Emlékbe küldöm néked én a régi régi dalt...")

Az otthonitól eltérően itt nem volt himnusz, bár újévi beszédet később magától a királynőtől lehetett hallani. Persze ezt nem vártuk meg, mert elég fáradtak voltunk. Danika alig akarta elengedni Aisát.
Tibi várja, hogy hívják a Wise-tól, hogy dolgozhasson, nézem én is a munkalehetőségeket, szeretnék angol tanfolyamra menni, épp ideje lenne. A lányoknak csak 8-án kezdődik a suli, addig is néha kirándulunk, a Scrabble-t kölcsönkértük Ildikótól, mert úgy látszik ezt a játékot mindenki szereti valamint az angol nyelvtanulásban is sokat segít. Aisa meglepően sok új szót tudott, még nekem is segített néha, úgyhogy le a kalappal előtte.  
Mindent összevetve nyugisan telik az első néhány nap ebben az évben. 
Hihetetlen hogy 5 hónapja itt vagyunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése