2012. október 10., szerda

Amire számítani kell itt

A furcsaság itt Angliában számomra, hogy függetlenül attól, hogy igen magas a páratartalom, fütyülnek a lakások, nyílászárók szigetelésére. Sajnos itt olyan lakás nincs ahol néha ne ütné fel a fejét a penész... A régi típusú nyílászáróknál komolyabb a harc, de az új, dupla szigetelésű ablakoknál is felüti a fejét a kis szörnyeteg. Mivel bár kicserélik a régi ablakokat, de elfelejtik kívülről is szigetelni az ablakok környékét :P Itt nagy biznisz a páraelszívó (a húgomék most vettek 160 fontért). Én még itt nem tartok, hanem beszereztem a megfelelő fegyvert amivel hatástalanítani tudom. Csinos zöld flakonban eléggé hipószagú folyadék, viszont pár másodperc alatt eltünteti a csúnya zöld foltokat. Mikor Debi szobáját átrendeztük,  hiába a dupla ablak, a fal alatta szépen zöldült mint a tavaszi rét, de egy két fújás és volt nincs penész :) Az ablakokat is végig ellenőriztem és a fürdőszobában is tetten értem ahogy megpróbált beférkőzni. De résen vagyok. Jelenleg ez az egyetlen és első számú közellenség. Aki idejön számoljon ezzel, hogy igen, sajnos az angolok egy kicsit trehányak a modern és praktikus építkezés terén. És mindenhol nyikorog a padló, mert a betonburkolatra egy préselt falemezt tesznek, és ha a konyhában járkál valaki, akkor a szobában érzed :) Ezt persze meg lehetne magyarázni azzal, hogy a kéretlen látogatókat rögtön le lehet kapcsolni, mert észrevétlenül nem mászkálhat senki a lakásban. No és persze nincs éjszakai nasizás, mert mindenki érzi, hallja, hogy a konyha felé próbálsz halkan surranni. Ezzel is számolni kell. A következő kellemetlenség a "dogpoo", magyarul kutyakaki, amit lépten és nyomon megtekinthetsz az utcán. Valamelyikbe csinos kis zászlócska leng, amire fel van írva "dogpoo" ha valaki nem tudná véletlenül. 

De mivel felhívják mindenhol a figyelmünket, hogy tegye a gondos gazdi zacskóba az eb végtermékét, ezért néha csak a zacskóba csomagolt kakival találkozol az utca közepén. Ez azért veszélyesebb mert ha rálépsz, oltári nagyot lehet rajta csúszni. Aki mindezen kellemetlenségek dacára idejön, mérlegre téve, hogy otthon azért gondosabbak a szigetelés terén és a penész is csak a régi, vályogházakban fordul elő, (talán a kutyakaki hollétében is jobban odafigyelnek legalább a forgalmasabb közterületeken), az garantáltan nem csalódik Angliában. Mert itt mindenhol mosolyba "ütközöl" és segítőkész emberekkel találkozol. A munkádat megbecsülik, megfizetik és odafigyelnek, hogy ebédelni is legyen időd. Ha nincs munka, támogatnak, hogy ugyanazon a szinvonalon tudj élni, mint amikor volt, és ne maradj el a számláiddal. Cserébe azt kérik, hogy Te is becsületesen fizesd az adód, ne sumákolj ne trükközz (jó magyar szokás szerint), és ezért kerek itt minden.

4 megjegyzés:

  1. Hát azért van ami itt jobb? Bár én abban teljesen biztos vagyok, hogy te mindent megoldasz, szépíted a lakást, ha kell ötször napjában átrendezed, kifested! Ez legyen a legkisebb gondotok kívánom! Az jutott az eszembe, hogy nálunk lehet kapni, meg is fogom nézni mennyibe kerül olyan kis kütyü, ami elintézni a párát, sokszor mutatja ősszel a TV. Akarod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Ha tudod a nevét írd meg, mert lehet hogy itt is lehet kapni :) Biztos drága, úgyhogy ne költs erre! :)

      Törlés
  2. Az elején jót vigyorogtam, a vége meg sajnos így kellene, hogy működjön mindenhol. Nálunk is, de hát... Az még messze van, azt hiszem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos soha nem lesz olyan mint itt. Ez az emberek mentalitásától függ. És azok akik mást szeretnének, elhagyják az országot. Érdemes olvasgatni a határátkelő blogot, ahová bárki beírhat, hogy miért döntött úgy, hogy új életet kezd egy idegen földön. Sajnos nagyon sok megegyező vélemény van... És a hozzászólásokat is, ahol viszont nagyon sok a köpködő, irigy, nagy hazafi...És ezek miatt nem megy az ember vissza :(

      Törlés