2012. október 20., szombat

Berry Head



Ma egy csodálatos helyen voltunk kirándulni. Berry Head Brixham egy kis félszigete, csodálatos kilátással a nyílt tengerre. A félsziget csücskén egy világítótorony van, körülötte pedig hatalmas területen zöld pázsit. Igazi csodálatos angol táj! 
Ijesztő mélység és a csodálatosan kék tenger
A világítótorony előtt a déli erőd megmaradt falai láthatóak, amit a Napóleoni  háború miatt építettek 1798-tól 1801-ig. Minden kis szegletben és csücsökben és kiálló sziklás teraszon egy-egy pad ahonnan hosszasan lehet bámulni a végtelen tengert és a hatalmas sziklákat. Az ide vezető út is csodás, a Brixhami kikötőtől, a lapos kavicsos strandon keresztül. Berry Head-hez vezető út elején egy tábla jelzi, hogy ez terület 400 millió éve készült olyannak amit itt láthatunk. Leírhatatlanul szép táj, az idő csodálatos volt, igazi őszi kiránduló idő.
A világítótorony
Mögöttem a végtelen tenger, valahol messze Bretagne (egyszer oda is szeretnék elmenni)

a sziklák  között barlangok, talán hajóval kellene ide visszajönnünk
 Nagyon sok képet csináltam, az egyetlen gond az lett, hogy a hülye fényképezőgépem hülye kártyája megsérült és az összes kép elveszett. Csak Tibi képei maradtak meg és néhány Debi kamerájából, de az még az elején lemerült. Ha legközelebb ilyen szerencsénk lesz és ilyen gyönyörű időben sikerül oda elmennünk akkor újra lefényképezem.

A Brixham-i színház


Épp apály kezdetén érkeztünk, a kalózhajó szinte teljesen a saját lábán "áll"

Szegény William Prince of Orange fején egy sirály  egyensúlyoz

Sok színes társasház, tengerre néző panorámával

Egy kis pihi a 400 millió éves erdőben



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése