2012. november 17., szombat

November 17, és kezdődik a Karácsony

Az angolok annyira szeretik ezt a karácsony körüli felhajtást, hogy már november közepén nagy csinnadrattával elkezdődik a karácsony. Megjelenik a Télapó, akit itt úgy hívnak Christmas Father és mindenféle mutatványosokkal és programokkal csalogatják az utcára az embereket. Mi már dél körül lent voltunk, de picit többet vártunk mint amit láttunk. 
A város tényleg tele volt, minden üzlet zsongott az emberektől. 

A vicces kis csapat inkább pózolt, minthogy komolyabb mutatványt láttunk volna tőlük...




Ugyan szépen sütött a nap, de kis idő múlva már kezdtünk fázni. Úgy döntöttünk, hogy este visszajövünk, mert akkor gyújtják meg a karácsonyi fényeket és tüzijáték is lesz. A tüzijátékot kissé elcsépelik,mert szinte mindennap látunk az ablakból szebbnél szebb szines fényeket, de sokszor már nem is figyelünk oda. Persze, tudom, ez a város a turistákból él, és ezért muszáj mindig valamit kitalálni, hogy idejöjjenek, kell a jó marketing. Bár eddig semmi karácsonyosat nem láttunk a vicces kinézetű feszes sztreccsgatyás télapón kívül, aki a cirkuszi mutatványosok között volt. A másik télapóhoz hosszú sorban álltak a gyerekek és az anyukák, hogy valahol a sor elején 3,50 Ł-ért az ölébe ülhessenek (a gyerekek gondolom) és a karácsonyi kívánságukat elmondhassák. 
Bár egész nap picit borongós idő volt, azért gyönyörű volt a naplemente...

Este pont a tüzijáték végére értünk le a városba, ami kb. 5 percig tartott, de azért szépen ki volt világítva a kikötő ki karácsonyfája. Özönlött visszafelé a tömeg.
Ott még egy icipicit láttunk a tüzijátékból








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése