2022. június 6., hétfő

Cosmo Classic második nap

 Tegnap este tizenegy óráig lógtam a kabin ablakában, kitekeredve a párnámra könyököltem hogy lássam elindulni a Discovery2-t. Sajnos egy jottányit se mozdult így elaludtam, de mivel hozzászoktam - a bár alig érezhetően de folyamatosan - búgó motorok hangjához felébresztett a megváltozott motorhang, amikor a hajó végre kitolatott Majorka kikötőjéből. Ekkor háromnegyed kettő volt. A kikötő fényei eltávolodtak és az escort hajó is visszafordult mikor hajónk “teljes gőzzel” elindult a nyílt tenger irányába. A kellemes zümmögés alattam elringatott, de pusztán ennyi volt érezhető a robosztus úszó pláza mozgásából és persze a kabin ablakából elém táruló tenger. Azt hittem kuka sötét lesz de a víz visszatükrözte a hajó fényeit ezzel adva különleges hangulatot az utazásnak. Bármennyire is szerettem volna tovább csodálni ezt a látványt, hamarosan elnyomott az álom és csak hat körül ébredtem fel. Tibi is felébredt. Azt mondta jól aludt. A napfelkelte látványa elmaradt mert borús volt az ég de még így is szép volt a tenger. Örülök hogy külső kabint választottunk. Nyolckor reggeliztünk és kiültünk a hajó hátsó részén lévő teraszra. Itt nyugisabb. Tibi pihengetett én pedig körüljártam a hajó többi részét. A hajón dolgozók nagyon udvariasak, segítőkészek. Az egyetlen dolog ami kissé megkeserítette a szájízünket, az ingyenes wifi hiánya. A saját szolgáltatónknál nagyon drága lenne a roaming, a Marellának viszont nagyon drága a wifije 5font/MB vagy egy napra 17 font vagy egy hétre 49font! És ez nem szobánként hanem személyenként értendő. Így üzentünk a gyerekeknek és kikapcsoltuk a mobil data szolgáltatást a telefonunkon. Végül is nem baj. Ma a tengeren van egész nap a hajónk, holnap reggel kilenckor köt ki elvileg Szicíliában, már ha behozza a késését. Az angol királynő uralkodásának hetvenedik évfordulója van ezért nem csak angliában ünnepelnek ezen a hosszú (4 napos) hétvégén hanem minden angol felségterületen. Bár a hétvégi idő jól kezdődött otthon de sajnos a szombati repülő show a híres Red Arrows bemutatója elmaradt az eső miatt. Itt egész nap játékok, kvízek, különféle partik vannak a jubileum alkalmával, illetve egy óriási Union Jack torta készült ami vacsoránál lesz felvágva.
 

A napot ellógtuk a “Veranda” nevű helyen. Ez a hajó hátsó részén kb a nyolcadik szinten van. Egy nyitott napozó rész kényelmes napágyakkal tojásfotelekkel. Nyugis csöndes hely. Szerencsére nem hallatszik ide a fronton zajló buli ahol nagyon meleg van, borzasztó hangos a zene és az emberek mint a heringek egymás nyakán ülnek a napágyakon, egyfolytában rendelik a koktélokat ami már nem tartozik az all inclusive kategóriába. Ma már az all inclusive-nál is van magasabb fok ami a prémium kategória, ezt személyenként hatvan fontért megkaphatod, és mindenféle alkoholos italt és extra kávét rendelhetsz. Ha nem vettél ilyen csomagot akkor a szobaszám alapján fizetsz ezekért. Nekünk nem volt erre szükségünk. 

  kilátás az üvegliftből


Elvonási tüneteim vannak az internet hiányától. A tengeren vagyunk mindentől távol így a szolgáltatótól sem tudjuk a napi öt fontos internet elérést megvenni. Egyedül a hajótársaság wifije elérhető, ami nevetségesen drága. Ma amikor már egy ilyen úton és máshol is szinte teljesen egyértelmű hogy ingyenes a wifi (mint legutóbb Mexikóban a resorts wifije) finoman szólva szarrágás ettől a cégtől a fizetős szolgáltatás. Ráadásul nevetségesen alacsony le és feltöltési sebességért. 

A tegnapi késői indulás okát nem indokolta meg a kapitány de azt bejelentette hogy kilenc óra helyett holnap tizenegykor érkezünk meg az első állomásunkra Palermóba, ahol harminc fok lesz minimum. Legalább az öt fontos tarifájú internet hozzáférést meg tudjuk venni. Remélem a lányok megkapták az üzenetem és nem idegeskednek hogy nem jelentkezünk.

Kicsit izgulok amiatt is, mert nem hallgathatom meg az egyik regényem első fejezetét a YouTube-on. Két hete megkeresett az egyik felolvasó akit egyébként is követek és hallgatok. Azt írta hogy néha meg szokta nézni a feliratkozói oldalait, így találta meg CCBrownt vagyis engem és a Halime c. fantasy regényem. Szeretné felolvasni, írta. Megengedem-e. Hát persze hogy megengedem, sőt egyenesen boldog vagyok hogy ilyen módon is,  de szélesebb hallgatóságot kap a könyv, ha már az olvasótábor nem lett olyan nagy. Az előkészületeknél még otthon voltam és minden üzenetre tudtam válaszolni, de a ma reggeli üzenetre már sajnos nem, pedig holnaptól vagy hétfőtől már hallgatható lesz a könyv és képet kért  könyvborítóhoz. Sajnos nem tudok küldeni. És valószínűleg nem az elsők között leszek akik meghallgatják. Elküldtem neki a Sorscsapdát is, ha tetszik neki talán az is felkerül a YouTube-ra és a Spotify-ra.  

Este lezuhanyoztunk, átöltöztünk a vacsorához. Mindenki ki volt öltözve mert különféle rendezvények és előadások voltak. Vacsora után leültünk egy kicsit hallgatni az egyik előadót de gyorsan meguntuk. Tibi lusta volt sétálni a fedélzeten pedig nekem inkább ehhez lett volna kedvem. Végül visszajöttünk a szobába és meglepődve tapasztaltuk hogy valaki megint orvul kitakarított és rendbe tette az amúgy is rendbe lévő ágyat amit a reggeli takarítás óta nem használtunk. Kaptunk csokit is. Úgy látszik naponta kétszer takarítanak, de minek? Legalábbis mi nem csinálunk nagy felfordulást néhány óra alatt. Remélem jól alszunk és holnap tudunk picit sétálni Palermo utcáin. ( ja és lesz Wifi) 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése