2019. december 3., kedd

Szöul 3. nap

A mekibe kezdjük a napot, pont rálátunk a házra, ahol Szula lakik. Miután megreggeliztünk, elmetrózunk egy másik városrészbe, Mapogu - Seogyodong a neve. Még elég korán van, szinte minden zárva. A hó szállingózni kezd, elég hideg van, a nap se süt. Betérünk néhány üzletbe, felfedezünk egy cseh éttermet ahol még marha gulyás is kapható. Sok helyen árusítanak cseh sört is. Tibi mindenképp át akar menni  a Gangnam kerületbe, megbeszéltük, hogy oda majd akkor megyünk,  ha süt a nap, vagy este.
Van itt falbaépített busz, kis és nagy házak kaotikus egyvelege, de az utca tiszta...
NewYork csak egy köpésre, London viszont baromi messze



Esik a hó, Szula szép, én meg... mindegy

A prágai vár kicsinyített mása, egy étterem 

virágbolt

Igazi ázsiai városkép, a szövevényes kábelek sűrűjével

Nagy nehezen rátalálunk a Mercat kávéházra, ahol elvileg lehet állatokat simogatni, törpe kenguru is van és kutya, macska. Itt sok az ehhez hasonló állatsimogató kávéház. Tibi nem kíváncsi a macskás, kutyásra, pedig szerintem az is jó lehet. Szula már volt. Tibi különlegességre vágyik, szóval felmászunk az egyik ház emeletére ahogy a kakaomap mutatja az állatsimogató kávéházat. Épp takarítanak, és azt mondják csak fél óra múlva lehet bejönni. A szag nem túlzottan csalogató számomra. Nincs kedvünk várni. A honlapjukon megtudjuk, hogy negyed óráért 1O.OOO Wont kell fizetni, úgyhogy elmegy a kedvünk ettől a szórakozástól.
A folyópartra megyünk metróval,  ami most elég kihalt. Amikor jó idő van, rengeteg fiatal piknikezik a parton késő éjszakáig. Viszik a takarójukat, valami világítást és oda rendelik a pizzát vagy más, rendelhető ételt.
A Han folyó partján
Felsétálunk az üzleti negyedbe. A magas irodaházak aljában kisebb öltönyös csoportok füstölnek, természetesen jóval távolabb a kijelölt dohányzóhelytől. Nem irigylem őket. Valószínűleg az irodáikban töltik az egész napot, reggel kilenctől este hatig, hétig. Persze minden körülöttük a kényelmüket szolgálja, éttermek, kávézók. Megéhezünk mi is, nachost eszünk az egyik irodaház aljában lévő étteremben.








A WC-t is megtalálom, és próbálom kitalálni mi célt szolgál a kontroller a WC csésze mellett. Végül találok egy normál kallantyút, és lenyomom. Működik. A sokgombos kütyüt hagyom az öltönyösökre.





Nem megyünk túl messzire mikor egy kávézót pillantunk meg, és muszáj betérnünk és az isteni sütikből egyet-egyet megkóstolni.



A forgalmas főutra kiérve megakad a szemünk egy feliraton az egyik üvegpalota emeletén. "Budapest Cafe" Kíváncsiságból bemegyünk, de sajnos zárva. A Grand Budapest Hotel filmkockái peregnek az egyik falon. Valószínű, ez ihlette meg a tulajdonost, hogy így nevezze el a kávéházat. 






Végül, mire beesteledik, kikötünk Gangnamgu-ba. Végigsétálunk az égbenyúló plázák és irodák, éttermek, kávéházak, sörözők és üzletek között, végül egy Dunkin Donuts-ban kötünk ki, hogy töltsük a telefont picit és igyunk egy üdítőt. Már alig várom a holnapot. Szula elvisz minket egy Buddhista templomba, este pedig a Lotte tower tetejére kirándulunk, ami a világon most az ötödik legmagasabb épület!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése