2012. december 23., vasárnap

Karácsony előtt

Néhány napja itt van nálunk Tibi anyukája, de nem volt eddig szerencsénk az idővel, mert elég esős, szeles barátságtalan volt, így nem sokat látott Torquay-ból. Most hogy készülünk a Karácsonyra, kissé össze vagyunk zavarodva, mert az angol szokások keverednek a mi hagyományainkkal. Például az angolok már december elején felállítják a karácsonyfát és persze december 25-én ajándékoznak. Mi pedig karácsony napján állítunk fát. Szerettem volna egy igazi fát, de végül a műfenyő mellett döntöttünk, mert tényleg lehet olyan fát kapni ami teljesen igazi hatást kelt, és nem potyog róla a fenyőtű és persze a lelkiismeretünk is megnyugszik, hogy nem kellett miattunk egy fát kivágni. Mégis egy héttel karácsony előtt felállítottuk a fát, mert amikor megérkezett egyszerűen nem tudtam a hatalmas dobozt hová tenni, mert olyan kevés hely van már a lakásban, ezért úgy döntöttem, hogy összerakom és majd karácsony napján feldíszítjük. Aztán a lányok mégis feldíszítették, bár féltünk, hogy a karácsonyi feeling elmarad majd 24-én.
Ilyen volt
Kicsit át kellett rendeznem a szobát, hogy elférjen a fa, de sikerült megoldani. Kandalló híján a kis rattan polcra akasztottam a lányok "zokniját".
ilyen lett

Múlt hétvégén Plymouth-ban voltunk, hatalmas plázában kóvályogtunk, amitől teljesen elszoktunk az a sok ember. Itt Torquay-ban azért nincs olyan hatalmas tömeg, mint a nagyvárosokban.








Tegnap mézeskalácsot készítettünk a lányokkal. Az itteni recept nem mézet ír, hanem egy golden sirup elnevezésű teljesen méz kinézetű szirupot, aminek olyan íze van mint az égetett cukornak, és nagyon finom.

Ma pedig szerencsénk volt, mert nem esett az eső, így a kedvenc helyünket megmutattuk Mártának, Tibi anyukájának ami nem más mint Berry Head, Brixham-ben :)
család

egy kedves barátunkkal Charles-szal, 

nagyi és unokája

Berry Head-en teljes egyertértésben
Itt van egy szokás, mégpedig az, hogy Karácsony előtt az ismerősök, barátok, kollégák egymásnak üdvözlőkártyával kívánnak boldog ünnepeket. A mi kis családunk csekély négy hónap alatt számos ismeretségre tett szert, barátságok születtek és ennek köszönhetően rengeteg kártyát kaptunk kollégáktól, barátoktól, osztálytársaktól. Ime, ennyi fér a szivünkbe:

BOLDOG KARÁCSONYT!







             

2 megjegyzés:

  1. Boldog karácsonyt az egész családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon boldog karácsonyt kívánok én is nektek és sok sikert a jövő évhez!

      Törlés