2012. december 1., szombat

Exeter

Mivel újra :) szerencsések vagyunk és bár nagyon hideg volt ma reggel, de csodálatosan sütött a nap, úgy gondoltuk, nem szabad kihagynunk az alkalmat és elbuszoztunk Exeterbe, ami kb. 40 mérföldre van Torquay-tól. Megpróbáltunk magunkhoz képest korán elindulni, ami sikerült is, ezért már negyed tízkor az X46-os Stagecoach buszon ültünk. Exeter nem egy nagy város, de Torquay-hoz képest kb. olyan mint Érdhez, Diósdhoz vagy Dunakeszihez képest Budapest. Bár csalogattak a szép üzletházak, plázák, először inkább megnéztük a centrumhoz közeli látványosságokat, egy római erődítmény megmaradt falait (Isca Dumnoniorum)








Ez a termés a csipkebogyónál jóval nagyobb, de pontosan úgy néz ki

virágok decemberben





és az exeteri katedrálist, amit éppen felújítottak, ezért elölről nem tudtam lefényképezni, inkább oldalról készítettem néhány képet.





A sétálóutcában az 1500-as években épült gyönyörű épületek aljában modern üzletek, éttermek kaptak helyet, de még így is nagyon mutatósak voltak. Nem volt zavaró a látvány.
Ez a kép nem festékkel készült erre a házfalra, hanem a festék és vakolat lekaparásával alakították ki .
Alexandre Farto munkája
http://alexandrefarto.com/






Persze voltak hatalmas több emeletes modern áruházak és minden valamire való márka képviselte magát a hatalmas átriumokban.


A kis Xfaktor reménységek inkább az utcán keresik a kenyérre valót, és mit mondjak, nem is rosszul


Élő szobor



Az érdekes az volt, hogy úgy vettük észre, hogy itt sokkal kevesebb volt a furi fazon mint Torquay-ban. Az emberek normálisan öltöztek, a gyerekek is rendesen fel voltak öltöztetve, tehát zokni, kabát volt rajtuk :) és kevésbé voltak csiricsárék, inkább elegánsak. Hát igen, ez egy város, mi meg vagyunk a vidékiek :D és tátottuk a szánkat. Persze picit számomra zavaró volt ez a nyüzsi  bár megszoktam hogy Torquay-ban is a bevásárló utcán  sok az ember és kerülgetni kell őket. Azért amikor már szétfagytunk, elmentünk a mekibe és aztán bementünk a plázákba is és végigszagolgattuk a parfümöket, megfogdostuk a minőségi anyagból készült drága ruhákat, végigsimítottuk a szép ágyakat és megcsodáltuk a gyönyörű étkészleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése