2016. december 26., hétfő

Egy perc a tengerben

Hát megvolt! Megéltük és nem bántuk meg! Gyönyörű bár kissé hűvös napos időnk volt és bár először úgy gondoltuk, hogy Torquay-ban merülünk a tenger hullámaiba de Tibi korán lebringázott a városba és eléggé úgy nézett ki, hogy nem csináltak túl nagy felhajtást emiatt. Ráadásul apály volt és a kijelölt tengerparti részen a sziklás és kavicsos parton kellett volna besétálni a tengerbe. De látta, hogy viszont Paigntonban (a mellettünk lévő településen) a hosszú és homokos parton a rezesbandától kezdve a melegbüféig minden lesz. Ez egy jótékonysági rendezvény. A tengerparti települések boxing day-en vagyis december 26.-án rendezik meg minden évben. A regisztráció általában tíz font, de van ahol szponzorokat gyűjthetsz és az általuk adományozott összeget fizeted aztán be a regisztrációnál. Mi Paigntonban fejenként tíz fontot fizettünk, Debi és Dan szponzorált minket tíz fonttal, a másik felét mi álltuk. Sok sok ember gyűlt össze mire odaértünk. Jókedvűen, mulatságos öltözékekben várták a delet amikor tömegesen berohanunk a vízbe. A Lifeboat is megjelent a tiszteletünkre. Tibi egy klassz videót rakott össze az eseményről.



Annyira felfokozott lelkiállapotban voltunk, hogy mikor visszaértünk az autóhoz kiderült, hogy a kulcsot a zárban hagytuk kívülről, de szerencsére ez a kutyát sem érdekelte. Debi és Dan kijött nekünk drukkolni, és Dan szülei, Helen és Rick is eljöttek. A víz hideg volt, de vicces volt annyi emberrel együtt gázolni a 12 fokos habokba. Persze mi csak alig derékig merészkedtünk be, de volt aki vidáman pancsikolt és nyakig elmerült. A lábam nem éreztem miután kijöttünk de tök jó érzés volt, hogy megcsináltuk. Jövőre sem hagyjuk ki!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon bátrak voltatok. Néztem már a face-n is a videót. Nyilván magával sodorja az embert a hangulat ilyenkor, hideg víz ide vagy oda. Szóval jó buli volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, érdekes dolog ez. Előtte már egy-két hónappal elhatároztam, hogy most megyek, mert tavaly is csak utólag láttam h van ilyen. Aztán egy-két nappal előtte elkezdtem a kifogásokat magamban gyűjteni, hogy miért nem tudnék menni. Mert a hideg vízbe bemenni nem olyan kellemes, és minél közelebb volt, annál kellemetlenebbnek éreztem. De aztán rájöttem, hogy ez buli, és kár lenne kihagyni. Lehet, hogy jövőre már nem lesz, mert néhány helyen olvastam, hogy lehet, hogy betiltják, mert félnek a hypothermiától. Sokan ész nélkül ugranak a vízbe, sok embernek még az is veszélyes, ha derékig megy a nyolc-tíz fokos tengerbe. De ez egy charity, vagyis lehet, hogy betiltják, de az csak azt jelenti, hogy nem szervezhetnek ilyen jellegű eseményt, de attól még bemehetnek az emberek a vízbe...

      Törlés