2015. március 8., vasárnap

Woolacombe beach és Ilfracombe

A szerencsénk újra visszatért, mert a szabadnapomon kirándulást terveztünk és egy fantasztikusan gyönyörű tengerpartra vitt az utunk, a Woolacombe beach-re, ami észak-Devonban van. Az óriási területet elfoglaló homokos part az angliai tengerpartok közül az első, a világ összes tengerpartja közül pedig a tizenharmadik helyen áll. A szinte szélcsendes időben is a hullámtörőket és sziklákat nélkülőző parton fantasztikus hullámokat lovagolhatnak meg a szörfözés szerelmesei. Igy a város tele van szörfkölcsönzőkkel, kajak és paddleboard árusokkal és az ezekhez való kiegészítőkkel. A parton feljebb a homokdűnék között úgy felmelegedett a homok, hogy simán mezitláb élvezhettük a tavaszi napsütést, végre...
A piciny  városka amit szinte körülölel a tengerpartja, tiszta és hangulatos volt, és ha lehet még melegebb volt mint a parton, ezért megettük az  első fagyinkat ebben az évben.



Néhány óra múlva továbbutaztunk Ilfracombe felé, a sok szép kép amit a fészen láttunk megindította a fantáziánkat és Tibi kollégái is azt mondták hogy érdemes megnézni a várost. Hát nem csalódtunk, gyönyörű város! 

Ez a ház a XIV században épült 

A városka egyik nevezetessége a kikötőben felállított 24 méter magas nőalakot ábrázoló szobor. A neve Verity. 2012 októberében állították a szobrot, és igen nagy port kavart a városlakók között. A szobor ugyanis egy várandós nőt formáz, az egyik oldalról egy ruhátlan pocakos nő aki a törvénykönyveken állva egyik kezében egy kardot magasra tart a másik kezében a háta mögött egy mérleget fog. A másik oldal kissé bizarr módon ugyanezen várandós asszony látható de bőrétől megfosztott állapotban. A pocakjában a kisbaba teljesen élethű, ahogy az anyaméhben fejjel lefelé várja a születését. A nő feje ezen az oldalon csak egy koponya, a kezén és a lábán is csak az izmok és a csontok látszódnak. Rengeteg levelet kapott a polgármester amelyben nemtetszésüket fejezik ki a lakók és szinte ugyanennyit amelyek méltatták a remekmű kifejező jellegét. Tetszik, nem tetszik a szobor maradt és azóta megszokott lett a városképben. Mindenesetre nekem nagyon tetszett, és biztos hogy soha nem felejtem el.








1 megjegyzés:

  1. A városka szuper, a szobor merész. Szép napotok volt. Olyan jó fotók! :-) Sok ilyen kirándulást!

    VálaszTörlés