2013. február 18., hétfő

Februári tavasz

A munkámról annyit, hogy csütörtök óta folyamatosan dolgozom, reggel 4 óra és este két óra az étteremben, és három napja a szobatakarítás ami nyugdíjas állás az étteremhez képest. Sajnos holnap este és holnapután reggel mennem kell kiszolgálni, amitől előre félek... Persze nyavajgás, majd később biztos hálás leszek ezért, de most minimális a lelkesedésem. A szállodában egyébként mindenki nagyon rendes. A szobalányok lengyelek és szlovákok. Az egyikkel együtt járok angol tanfolyamra. Mindenki mosolygós, segítőkész. Itt senki nem jár a sarkamban, hogy ellenőrizze, hogy dolgozom. Kilenctől egyig úgy osztom be az időm és takarítom a 15 szobát, ahogy nekem a legmegfelelőbb.
Szerencsére viszont az idő csodálatosra fordult így februárban. Nyílnak a virágok, reggelente a vágott fű illatát érezni, ahogy a kertészek serénykednek a szállodák, villák kertjében. A tengerparton fúj a szél, de rengeteg ember vonz ez a korai tavasz, a vizisportok szerelmesei is nyüzsögnek a vízben. Gyalog sétáltam tegnap reggel a szállodába, ami kb. 40 percet jelentett, de nagyon élveztem a sétát a reggeli napsütésben. Akármit is mondanak Angliáról és az éghajlatáról, én élvezem ezt a korán virágba boruló februárt és a napfényt. Persze majd esik is jó sokat, de akkor viszont a levegő felmelegszik és egy-két nap múlva újra süt a nap. Jövő hétvégén költözünk és már nagyon várjuk. Nehéz lesz ugyan a költözést így megoldani, hogy szinte mindennap dolgozom, de majd megoldjuk valahogy.
a szállodából kilépve ez a panoráma

kitesurf







2 megjegyzés:

  1. A februar altalaban mindig nagyon kellemes, majusban meg ujra tel lesz:) vagy inkabb esos osz:)
    En leszek itt az orok akadekos, de 4 ora alatt 15 szobat?
    Ez meg viccnek is rossz! (8 lenne a szokasos, de ha uj vendeg jon, akkor meg az is sok:(
    Az viszont jo, hogy nincsenek a sarkadban, es nem "csicskaztatnak".

    VálaszTörlés
  2. Irigyellek a tavaszért. :) Itt bezzeg esik a hó (újra, pedig már egyszer elolvadt), hideg van (újra, pedig egyszer már úgy nézett ki, hogy jön a tavasz), és én nagyon utálom. Most már jó időt akarok! :)
    A munkabeosztás tényleg kissé húzósnak tűnik. De abban igazad van, hogy később még valószínűleg hálás leszel érte, mert saját tapasztalatból tudom, hogy úgy lehet egy nyelvet leggyorsabban megtanulni, ha rá vagy kényszerítve arra, hogy használd. Egyedül takarítva vagy egy gép mögött állva elég nehéz. Szóval kitartás, közben meg keresgélj szorgalmasan, hogy találj valami könnyebbet és jobban megfelelőt.

    VálaszTörlés