2015. június 4., csütörtök

Mr. Darcy a szomszédomban

Vagy legalábbis majdnem.
Colin Firth az egyik kedvenc színészem. Sok évvel ezelőtt a magyar TV2 műsorára tűzte a sikeres BBC sorozatot, mely Jane Austen regénye nyomán készült. A Büszkeség és balítélet c. könyvet aztán elolvastam, majd mégegyszer, majd újra...és újra. Kollégáimtól születésnapomra megkaptam a díszdobozos DVD-t az egész sorozattal, amit hetente legalább egyszer megnéztem.  Timcsivel a barátnőmmel levélben kértünk autogrammot a képre amit küldtünk neki és az hamarosan vissza is jött aláírva. Aztán CF újabb filmjeit is megnéztem és egyáltalán nem csalódtam benne. Ugyanolyan jó volt gőgös előkelő Mr.Darcy-ként, mint amilyen jó volt a Mamma Mia c. Filmben meleg apajelöltként, vagy a már komolyabb Railway man-ben Nicole Kidman partnereként és még sorolhatnám. Tibinek mondtam amikor ideköltöztünk, hogy akár itt Torquay-ban össze is futhatunk vele, hiszen ez egy felkapott üdülőhely, és Anglia...és ugye CF is angol. És hogy egyszer szeretném színházban is megnézni, valami jó kis Shakespeare darabban, azt még az angolok sem nagyon értik a nyelvezete miatt, és így nem lennék fusztrált a vacak angolom miatt.  Amikor Londonban jártunk még az ottani címét is meg akartuk keresni, hogy legalább a házánál fotózhassak egyet, de aztán jól elkeveredtünk és feladtuk.
Tegnap viszont váratlan fordulat következett be, Tibi átküldött egy cikket a helyi online újságból, miszerint CF egy hétig itt forgat a szomszéd városkában Teignmouth-ban.
 "A film egy igaz történetet dolgoz fel, Donald Crowhurst történetét, aki egy nem túl sikeres üzletember, illetve amatőr vitorlázó volt és itt élt Teignmouth-ban. 
1968-ban egy általa kifejlesztett navigációs eszközt szeretett volna piacra dobni. Benevezett a Sunday Times Golden Globe földkerülő vitorlás versenyére, hogy ezáltal keltsen hírverést a készülékének, illetve az 5000 fontos fődíjból remélte megmenteni a csőd szélén álló üzletét. Azt tervezte, hogy letér az előírt útvonalról, hamis adatokat fog megadni a helyzetéről és elkerüli a veszélyes részeket, így előbb fog visszaérni Angliába. Később megtalálták a hajóját üresen az óceánon. A hajónaplóba írt bejegyzései alapján arra következtettek, hogy öngyilkos lett, mert nem bírta a rá nehezedő nyomást."(K.T.)


Ez röviden a történet, aztán majd meglátjuk mit tudnak belőle kihozni. Délután öt körül átmentünk a tőlünk tíz percre lévő városkába, és sikerült először távolabbról majd a forgatás végeztével már egész közelről is látnom. Egy igazán kedves, mosolygós ember, aki barátságosan integetett és üdvözölt mindenkit. Rachel Weiss is a helyszinen volt aki a történetben a feleségét játssza.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése