2010. július 28., szerda

A gondolatok teremtő ereje

Gyökeres változás kell az életfelfogásomban, mert ez a folytonos aggodalmaskodás és a gondokkal való küszködés teljesen felemészt fizikailag és lelkileg. Sokkal okosabb emberek nálam ezt már felismerték. Nem szabad folyton a gondokra gondolni és azon aggodalmaskodni, hogy mi lesz ha..., hanem inkább arra kell gondolni, mi az ami most jó az életemben és mit szeretnék elérni? A pozitív gondolkodás bevonzza a számunkra fontos dolgokat, amiből hasznunk származik. Már három hónapja minden reggel meghallgatom Balogh Béla meditációját a pozitív gondolkodásról. Minden reggel... Igazából nem is mindíg figyelek a mondatok értelmére. Azt írta, hogy elég ha a tudatalattink figyel rá és berögzül egy idő után. A mások felé jóindulattal fordulás, az önmagunk felé gyakorolt megbocsátás, a pénz szeretete (igen a pénzé, hiszen kell, szükségünk van rá, mert minden gond és aggódás ebben gyökeredzik sajnos), azt hogy szeressem a munkám, és élvezzem minden percét. Pár hónapja feliratkoztam egy hírlevélre a számmisztika.hu oldalon Schilling Péter küldött ingyenes elemzést a születési dátumom alapján. Azóta folyton küldik a hírlevelet, amelyekben jótanácsokkal látnak el, én meg olvasás nélkül dobom a kukába... de most beleolvastam és rájöttem, hogy el kell olvasnom és meg kell fogadnom a tanácsokat, mert nincs más választásom: ki kell próbálnom!

Néhány kérdés ami segít megtalálni az életemben az igazi értékeket:

1. Mi a három legfontosabb célom amit szeretnék elérni az életedben?

Nekem az egyik legfontosabb célom az anyagi biztonság elérése a családomban, a második a gyerekeim megfelelő oktatása a harmadik pedig egy számomra megfelelő munka amivel jól keresek, szeretem csinálni és akkor már vissza is kanyarodtunk az első célhoz :)

2. Mit csinálnék, ha nyernék 1 milliárd forintot a lottón?
Jesszus, rögtön kifizetném az adósságaimat és azok adósságait akiket szeretek. A Tibivel közös terveinket megvalósítanám: vennénk egy szép nagy hajót, és bejárnánk vele a világot miközben a lányaink a világ minden táját megismernék!

3. Mit csinálnék, kikkel tölteném az időt, ha megtudnám, hogy csak 6 hónap van az életemből?

Hát, ez elég nehéz, mert az első gondolatom az volt, hogy kilépnék a munkahelyemről, mert minden itt töltött idővel kevesebb lesz az a 6 hónap. Természetesen a családommal tölteném a hátralévő időmet, megkeresném a tesóim, elmennék az apámhoz, ha még él és megbocsátanék neki azért, hogy sírba kergette az anyámat.


Ha ezeken a dolgokon elgondolkodom esküszöm felvillanyozódom és úgy érzem az első kettőt tényleg meg tudom valósítani (a harmadikról nem is akarok gondolkodni, mert szeretnék legalább 80 évig élni). Egy kezdő lökés kellene, de azthiszem a kezdő lökés itt van az agyamban, a gondolataimmal tudom pozitív útra terelni mindannyiunk sorsát. B.B. is azt mondja, hogy a gondolatainknak teremtő ereje van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése