2010. február 3., szerda

érzések

Szegény Szula már harmadik napja van otthon, mert beteg. Komoly baj nincs, csak piros a torka, néha felmegy a láza, de kezelhető. Nagyon uncsi neki egésznap egyedül, hiába TV, számítógép, könyvek. Emlékszem amikor én voltam beteg, még sokszor normális adás sem volt a TV-ben, esetleg iskola TV, vagy TV ovi, azt nagyon szerettem. Volt egy orosz nyelvlecke egy idétlen krokodillal, és kenguruval még az is elment, inkább a főcímzene ragadt meg az agyamban. Így utólag az is elgondolkodtató, mit keresett egy krokodil és egy kenguru a nagy Szovjetúnióban, de akkor nem tünt fel. Aztán még volt a "Közlekedj okosan" Bodrogi Gyula hangú kutyával és Váradi Hédi hangú cicával aki mindíg valami bajt okozott, de a végére megtanulta a közlekedési szabályokat. Aztán monoszkóp délután három-négyig. Inkább olvastam. Most a Cartoon N. Minimax, Discovery, Spektrum, Animal Planet stb. ontja a meséket, ismeretterjesztő sorozatokat. Szula most egy "Hogyan készült" c. műsort néz a Discovery-n, örülök, hogy ezt és nem valami idétlen mesét.
Tegnap a metrón unalmamban olvasgattam a tacepaókat. Múltkor Radnóti vers volt, gyönyörű! Most pedig egy nagyon elgondolkodtató pár soros gondolat volt kitéve, ami persze egy rádió reklámja, de sokszor elolvastam:
"Ugye milyen Class: Mezítláb a füvön járni, naplementét nézni, meleg kakaót inni, kézenfogva járni, minden erőnkből futni egyet, a nappal együtt kelni egy nyári hajnalon, a kakaón a tejszínhab, megtalálni egy rég elfeledett tárgyat, elérni az utolsó metrót, visszamosolyogni egy idegenre, .. stb.
Lehet, hogy nem ebben a sorrendben volt, de annyira szivet melengető érzés volt belegondolni, hogy ezek tényleg nagyon klassz dolgok, mégis olyan ritkán van részünk bennük. Azért vannak még hasonlóan kellemes pillanatok az életben pl.: pancsolni a három egészséges szép kislányoddal a Balatonban egy nyári délután, vagy szánkózni egy nagyot este amikor nagy pelyhekben esik a hó, megölelni a kutyádat :( bevackolni magad egy fotelbe és olvasni a kedvenc könyved, amikor kint esik az eső. Nagyon szentimentális gondolatok nem? Pedig ezek a legjobb dolgok talán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése