2015. december 9., szerda

Karácsony előtti herce hurca

Ezen a helyen még nem karácsonyoztunk, de valószínűleg még ilyen nomád körülmények között sem. A nappali/hálószoba/ebédlőnk jelen pillanatban üresebb mint amikor ideköltöztünk. Abból a szempontból ez pozitívnak tetszik, hogy még bármi lehet belőle... Még nem rontottuk el felesleges bútorokkal, szőnyegekkel, és a könyvek, díszek is még a dobozkákban lapulnak a nappalinknál sokkal  nagyobb háztartási helységben. Mi tagadás a szárítógépünk és a mosógépünk sokkal tágasabb helyen lakik most, mint ahol nekünk kellene kényelmesen pihengetnünk a munka után.
Mivel felesleges fontkötegek nem lógnak ki a zsebünkből ezután a gyors költözés után, úgy találtuk jónak,hogy az ARGOS-ban nyitunk számlát és a néhány bútort ami a nappaliba kell, ott vesszük meg. Sajnos azonban a szárítógépen és a lányok szobájában feltétlenül elengedhetetlen íróasztalokon kívül nem vettünk semmit. (Szent Kleofás! Hányszor fogadtam meg, hogy nem veszek nekik többet ilyen porfogót, mert a lecke úgy is az ágyon, szőnyegen és az iskolai szünetekben készül. Nem szentségtelenítik meg ilyesmivel a szép íróasztalt)
Elfogadható méretű kanapéágyat még nem találtunk itt ami 120 centinél szélesebb fekvőfelülettel rendelkezik. Sebaj, még meg van a matracunk, kényelmes az a földön. Azt viszont már nagyon untuk, hogy ebédkor itt-ott ülve, guggolva, állva ettünk. Megszoktuk, hogy egy asztal körül egymást túlordibálva ebédelünk és az ebéd felénél valamelyikünk megsértődve lecsapja a kanalát és elvonul. Ez hiányzik... És különben is jön a karácsony, ezért rendeltünk a fenti áruházból egy szép asztalt hat csokibőr székkel, már vagy egy hónapja. Ezt az asztalt a lányok jobban várták mint a Télapót esküszöm. Szombaton a sofőr már kora délelőtt hívta Tibit, hogy itt van a sarkon, és merre forduljon. Aztán félóráig nem történt semmi. Félóra múlva Tibi visszahívta a sofőrt aki közölte, hogy nem  tudott bejönni az utcába, mert kétoldalt parkoló autók voltak, ezért törölte a mai kiszállítást és hívjuk az ügyfélszolgálatot. Megjegyzem az utca végétől kb. 50 méterre vagyunk. Ha a sofőr telefonál, hogy ez a problémája van, akár gyalog is néhányan elhoztuk volna a bútorokat. Azt is megtehette volna, hogy a kétutcára lévő ARGOS raktárában hagyja az árut és lemegyünk érte. De nem. Ő nem ezt tette. Hanem törölte a szállítást és visszavitte az asztalunkat a világ végére egy központi raktárba. Tibi hívta az ügyfélszolgálatot és ott ahelyett hogy a problémára megoldást kerestek volna, egyszerűen bejelentette a hölgy, hogy januárban tudják újra kihozni az asztalunkat. Tibi erre törölte az egész rendelést. Hát most így állunk, asztal nélkül a szó szoros értelmében.
Úgy néz, ki, hogy a karácsonyi vacsora a kerti asztalon fog lezajlani a kerti székeken. Azért megpróbálom majd picit feldobni ezzel azzal, de az biztos, hogy mostantól az Argosból csak azonnal elvihető dolgokat veszünk. Picit haragszom rájuk.
A poén, hogy az egyetlen normális bútordarabot ami a szobában volt, oda ajándékoztam a hugomnak, mert gondoltam, nem fogunk elférni ha már itt lesz az asztal, így most csináld magad kanapén nézzük a TV-t amit kanapéágynak is nevezhetünk hiszen este egyszerűen csak rántok rajta egyet és máris visszaugrik a matrac az eredeti állapotába :)))
Persze ettől függetlenül jól érezzük magunkat itt, sajnos azonban El Nino-nak köszönhetően állandóan esik az eső vagy fúj a szél vagy mindkettő. Emiatt néhány karácsony előtti fesztiválra nem tudtunk elmenni, amit terveztünk. Reménykedem a kedvencünkre ami a Fore streeten szokott lenni, azért elmegyünk és nem lesz itéletidő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése