2015. május 4., hétfő

A kalózok köztünk vannak

Sir Francis Drake "Golden Hind" kalózhajójának hű másolata ring Brixham kikötőjében. Az egykoron rablókból és  gyilkosokból álló kalózsereg az 1500-as években Erzsébet királynő szárnyai alatt és engedélyével kalózkodhatott.  Sir Francis Drake által vezetett flotta másodikként kerülte meg a Földet és ő volt az első kapitány, aki élve hazajutott erről a vállalkozásról. Érdemeiért a királynő lovaggá ütötte.

Legendás hősiessége meglehetősen ellentmondásos. Az angolok szemében nemzeti hős volt, a spanyolok számára szimplán kalóz. A spanyolok úgy emlegették, mint „El Draque”, melynek jelentése sárkánykígyó. II. Fülöp spanyol király 20 000 dukát (ma kb. 4 millió £ vagy 8 millió $) vérdíjat tűzött ki a fejére.

A rosszfiúk mára szuperhősökké avanzsáltak. Brixhamben minden évben ebben az időszakban rendezik meg a kalózfesztivált, amelynek óriási a látogatottsága időjárástól függetlenül. 

A három napos rendezvényre van aki már eleve kalózruhában jön, de helyben is fel lehet szerelkezni különböző eszközökkel, kiegészítőkkel. Ma kihasználtuk a délelőttre jósolt napos időt és már korán elindultunk, hogy megnézzük a fesztivált. Szerencsénkre kellemes langyos meleg volt, csak ebéd után felhősödött be és kezdett szemerkélni az eső. Azért kalapot és kampó kezet mi is vettünk és lencsevégre kaptunk néhány veszélyes kalózt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése