2013. december 19., csütörtök

Christmas Carol és karácsonyi utcabál

Aisa sulija már régóta készült, hogy a St.Marychurch-ben karácsonyi előadást tartsanak. Ott volt az egész iskola apraja és nagyja, az egészen piciktől akik 4 évesek, az egészen nagyokig, akik már hatodikosok. Aisa Mária és József vándorlásának egy modern verziójában szerepelt, ahol is a futballdöntő miatt az összes szállodában hiába keresnek szobát, majd végül az egyik recepciós megszánja őket és felajánl egy sátrat a kifáradt vándoroknak. Nagyon helyesek voltak, Aisánál nagy előrelépés volt, hogy végre kapott két mondatot és modern Máriaként követte az ő Józsefét, (bár a kezét nem fogta meg, de ügyesen úgy csináltak mintha... :P) De volt ott még édes kis kórus, nagyon szép dalokkal, ovis élőkép Máriáról és az őket körülvevő állatseregletről, pici csillagok táncoltak, történetek, dalok, szóval minden nagyon kedves és barátságos volt. És ami a fő, hogy a gyerekek is nagyon élvezték, nemcsak mi. Egy kis összefoglaló:

Ezután még elcsíptük a végét a karácsonyi utcabálnak amit a kedvenc utcámban tartottak. A szerencse újra mellénk szegődött és az egész napos eső arra a néhány órára elállt. Skót dudások, sátrak, énekesek, tűznyelő (vagy tűzfújó :) óriás hótündér, Johnny Depp  hasonmása is ott volt mint Willy Wonka, habesés, akarom mondani hóesés, amiben vidáman csúszkáltak a gyerekek, rendőrök sapkát cseréltek a zöld sapkás manókkal és úgy fotózkodtak egyáltalán minden olyan igazi karácsonyi vidám hangulatú volt.




A jó hangulatú estét megspékeltük  Viktóriáék ablaka alatt egy közös "Kis karácsony, nagy karácsony" c. dallal, mivel pont a sétáló utcából nyilik a kis földszinti lakásuk. Remélem a szomszédok gyerekei nem álltak meg a növésben a lelkes ámde igencsak egyéni hangzású kórusunk miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése