2016. november 26., szombat

A karácsonyi fények ünnepe

A karácsonyi fények nem csak úgy hirtelen tűnnek föl a városokban itt Angliában. És nem egyszerre. Pontos koreográfia van, hogy megyénként melyik város - és azokon belül is városrészekre osztva - melyik napon tartja a karácsonyi fények meggyújtásának ünneplését. Már november közepétől nálunk is hol itt, hol ott harangozzák be, hogy mi lesz a program, ami szinte egész napos. Zene, fesztivál, vásár vagy felvonulás, este pedig ünnepélyesen meggyújtják a főutcán a fényeket és tűzijátékkal vagy karneváli felvonulással tetőzik a nap. Ez azért nagyon jó, mert ha akarod akár az összeset végiglátogathatod karácsonyig a környéken.
Ma Brixhamben voltunk és a hideg szél ellenére nagyon hangulatos kis rendezvényen vettünk részt az egyébként is otthonos városkában. Délután kis világító lámpásokat készítettek a családok és este a télapó is megérkezett egy piros buggy-val. Ő vezette aztán a lámpás felvonulást. Este hatkor pedig felhangzott a Hóember című film zenéje és legalább húsz perces parádés tűzijáték vette kezdetét.
Aki esetleg szeretné a zenét is hallani hozzá, javaslom, hogy kattintson az alábbi linkre amely a közvetlen csatornám 








A karácsonyi vásárok is elkezdődtek. Az exeteri nagy vásárba minden évben elmegyünk és a dartmouth-it sem hagyjuk ki ha időnk engedi. Jövő héten viszont Bath-ba megyünk, mert láttam, hogy csodaszép vásár van ott is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése