2016. július 19., kedd

Nyár, és tényleg az!


Egy hete suliszünet lassan és nekem még két hét a szabadságig. Sokat nyavajogtunk az elmúlt két évben, mert elmaradt a nyár csak olyan nyaracska de még az se nagyon volt itt Angliában. 2013-ban hosszú hetekig igazi meleg volt, de nem az a kibírhatatlanul dögmeleg kánikula. Akkor fürödtünk a tengerben is, noha nem volt husz fokos sem, de mégis jólesett. Itt a tenger átlag hõmérséklete 12-16 fok és csak nagyon ritkán emelkedik e fölé. 
Most, hogy el ne kiabáljam már negyedik napja dübörög a nyár, valódi huszonöt fokkal ami a napon harminc is lehet.   Tele a város túristával, reggelente bringával megyek dolgozni és végig gurulok a kikötõn, ahol már kocogók és korán kelõ túristák lézengenek. Délután pedig három körül lemegyünk az egyik legkellemesebb partra a Goodringtonra és ott napozunk estig. Tegnap elõtt már bemerészkedtem a vízbe, de tegnap egyszerüen fantasztikus volt, mert kellemesem langyos volt a tenger. Tibi a Garmin óráját a víz alá tette, és az megmérte a víz hõmérsékletét ami 23fok volt! A partközelben persze, de beljebb, ahol már derékig ért a víz, se volt sokkal hüvösebb. Remélem így marad még egy darabig. Vasárnap leszek szabadnapos és szeretnék a Bantham beachre elmenni ahol tavaly is voltunk Tibi szülinapján. 


1 megjegyzés:

  1. Azta! Te mázlista! Szuper lehet! És még tartson is ki a nyár.

    Amúgy az én csemetéim Londonban szinte egész mostanáig áztak-fáztak. Lányom téli kabátban járt dolgozni hajnalonta. Talán 2 hete alig volt 15 fok náluk. Most van csak 30 fok körül.

    Éljen a nyár! :)

    VálaszTörlés