2015. szeptember 22., kedd

Még karácsony elõtt...

A minap bekopogtatott hozzánk a landlordunk itteni megbizottja Geoff. Néhány hónapja még itt lakott mellettünk a családjával, de aztán leköltöztek egy központi részre, a házukat eladták, vagyis a bank adta el, mert nem fizették a részleteket. Beteg ember, a fia is sajnálatos módon beteg, tehát bármelyik igéretét ha nem tartotta be, azt emiatt elnéztük. Ez a bedõlt kerítés megjavításának igéretétõl az elromlott emeleti wc miatt beázott plafon lefestésén át a nappaliban recsegõ ropogó padló kicseréléséig belefért. Mondjuk ez utóbbira állitólag tetemes összeget kapott a Németországban élõ tulajtól. Most azonban azért jött mert a tulaj szeretne visszaköltözni évente néhány hónapra Angliába és a házból irodát alakítana ki, és emiatt két hónapon belül muszáj lesz kiköltöznünk. Ez volt a szándékunk már egy ideje de most már határidõt is kaptunk. Ami a javunkra szolgál az, hogy õk ezt nem tudták. Tehát nem fognak a deposit visszafizetésével játszani, akár elõbb is kifizetik amennyiben ennek hiánya akadályozna minket a költözésben.
Tegnap egy helyes kis házat néztünk meg egy viszonylag jó helyen. Igaz, elég dimbes dombos volt ott is az út, de itt Torquay-ban nehéz vizszintes útszakaszt találni ami 50 méternél hosszabb. A várthoz képest elég helyes kis ház volt. A probléma az volt, hogy a konyhában es máshol sem volt hely a mosogatógépnek s elszívó sem volt. Nem kergettek az asztal körül az elmúlt húsz évben ha nem volt mosogatógépem, de ha már végre vettünk egyet, akkor bocsánat de használni akarom. Egy öt tagú családnál áldás egy ilyen. Sajnos a garázsban villany nem volt és a parkolás is random, tehát aki kapja marja alapon ment, ami a mi esetünkben azt jelentené, hogy aki régen ott lakik, az valószinűleg elénk parkolna mert már úgy szokta meg, mi pedig keresgélhetnénk máshol helyet, nap mint nap. Más szempontból nem lett volna rossz, de most valóban hosszú távra keresünk és nem szeretnék ilyen kompromisszumokat kötni.

Ma is megnéztünk egy helyes házat ami nagyon jó helyen van, sajnos azonban a három szint újra lefelé volt elosztva mint most. Garázs nem volt, de semmilyen tárolóhelység sem. A konyha két szinten lett elosztva, tehát a hütő, tűzhely fent, de a mosogatógép egy szinttel lejjebb egy mosókonyhában...  A lányoknak nagyon tetszett, kaptam is hazafelé hideget, meleget, de nem ők vannak idejük nagy részében a konyhában és a kajakot sem viselnék el a szobájukban, főleg nem az apjuk bicaját. Azt mondták ennél jobbat nem fogunk találni és hogy én milyen buta vagyok, hogy ilyen hülyeségek miatt elszalasztok egy jó lehetőséget...

Remélem nem nekik lesz igazuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése