2023. április 8., szombat

Lépcsőliftre gyűjtünk

 Természetesen van lehetőség segítséget kérni az önkormányzattól, sőt harmincezer fonttig bármilyen átalakítást megfinanszíroznak vagyis kifizetnek ami az akadálymentesítéssel kapcsolatos az otthonodban. Azonban hosszú időbe telik amíg elbírálják és kimondják az áment, hosszú hónapok. Meg sem finanszírozhatod előre esetleges adósságokba verve magad, mert akkor egy fityinget sem kapsz. Az önkormányzat csak utólag és a kivitelezőnek fizeti ki a költségeket.

Tibi állapota viszont napról napra rosszabb lesz és minden nap azért aggódom, hogy feljusson a felső emeletre aztán este pedig lejusson onnan a hálószobába. A megigényelt rokkant kártyára, ami arra jogosít, hogy a rokkant parkolókat igénybe vedd, már két hónapja várunk, és még csak egy választ sem kaptunk. Pedig most nagyon jó lenne. Már két éve megigényelhettük volna Tibi látása miatt de nem tartottuk akkor szükségesnek. Most viszont, hogy néha hosszú ideig keresgélek, hol tudna ki- beszállni biztonságosan az autóból és a kerekesszékbe ülni, bizony jól jönne. Visszatérve a lépcsőliftre, ajánlatot kértünk egy cégtől és egy kedves úriember kijött és felmérte a terepet. A végén összegezve kaptunk egy ajánlatot, amin persze egy új lift ára is benne volt (8000 font) és a felújított ára is ami 5900 font felszereléssel együtt, garanciával. Persze, hogy nincs nekünk ennyi pénzünk. A húgom azonban azt mondta, hogy segít feliratkozni a Gofundme oldalára, ami egy megbízható adománygyűjtő oldal. Gyűjthet itt az ember másnak is nem csak saját magának. A cég az Egyesült Államokban működik és ahogy láttam világszerte használják az emberek a gondjaik problémáik megoldását orvosolva ezzel. Szóval elindítottam a gyűjtést és két nap alatt szinte a fele összegyűlt az összegnek. Ugyan még nem kaptam egy fityinget sem de remélem ha vége lesz a húsvétnak a pénzáramlás újra folyamatos lesz a bankok között.  Remélem két héten belül sikerül felszerelni a liftet és végre megnyugodhatok, hogy biztonságosan le tudom őt vinni és fel tudom hozni. 

Tibi ma úgy döntött, hogy nem jön fel, lent marad a hálószobában. Megvárja a lépcsőliftet, amihez még legalább kétezer fontot gyűjtenünk kell. Ez azt eredményezte, hogy háromszor annyit kell nekem le- föl mászkálnom, hogy ránézzek és megkérdezzem, akar-e valamit. De az én lábam még jó, szerencsére.

Lecuccoltam a nagy tévét, mert a kicsit nem jól látja. Lent evett ebédet is és most jelenleg kényelmesen ül a FB marketplacen vásárolt bambusz fotel egyikében, amit azért vettem, hogy néha ki tudjon kényelmesen ülni a kis hátsókertünkbe amikor szép az idő. 

Sajnos Debi beteg, így a holnapra tervezett húsvéti brunch elmarad, vagyis nélkülük eszünk sonkát és tojást valószínűleg a lenti szobában, ha Tibi holnap is úgy dönt, hogy nem jön föl. 

Itt is megosztom a linket és aki követ és olvassa a bejegyzéseim, kérem legalább egy tábla csokinyuszi árával járuljon hozzá a beruházáshoz, ami Tibi és az én számomra egy pohár víz lenne a sivatagban. A megosztás is fontos lenne. Előre is köszönöm mindenkinek! Boldog húsvétot!

A képre kattintva a link a gyűjtőoldalra visz.



Kattints a képre a videó megtekintéséhez





őá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése