2016. november 27., vasárnap

Befejezni egy könyvet nem is olyan könnyű

Vége a folytatásnak is... Most egy picit lecsendesedtem. A második rész közepétől volt egy kis fékezés, de csak egy pár nap. Néhány szálon elindultam amíg megtaláltam a véglegest. Annyira nem szerettem volna még befejezni de muszáj volt, mert ennyit tudtam kihozni belőle, hogy tényleg pörgős és izgalmas legyen az egész.  Szeretem őket...Nehéz volt elengedni a kezüket. Hiányozni fognak

                                           
                              
És a folytatás...
                           





2016. november 26., szombat

A karácsonyi fények ünnepe

A karácsonyi fények nem csak úgy hirtelen tűnnek föl a városokban itt Angliában. És nem egyszerre. Pontos koreográfia van, hogy megyénként melyik város - és azokon belül is városrészekre osztva - melyik napon tartja a karácsonyi fények meggyújtásának ünneplését. Már november közepétől nálunk is hol itt, hol ott harangozzák be, hogy mi lesz a program, ami szinte egész napos. Zene, fesztivál, vásár vagy felvonulás, este pedig ünnepélyesen meggyújtják a főutcán a fényeket és tűzijátékkal vagy karneváli felvonulással tetőzik a nap. Ez azért nagyon jó, mert ha akarod akár az összeset végiglátogathatod karácsonyig a környéken.
Ma Brixhamben voltunk és a hideg szél ellenére nagyon hangulatos kis rendezvényen vettünk részt az egyébként is otthonos városkában. Délután kis világító lámpásokat készítettek a családok és este a télapó is megérkezett egy piros buggy-val. Ő vezette aztán a lámpás felvonulást. Este hatkor pedig felhangzott a Hóember című film zenéje és legalább húsz perces parádés tűzijáték vette kezdetét.
Aki esetleg szeretné a zenét is hallani hozzá, javaslom, hogy kattintson az alábbi linkre amely a közvetlen csatornám 








A karácsonyi vásárok is elkezdődtek. Az exeteri nagy vásárba minden évben elmegyünk és a dartmouth-it sem hagyjuk ki ha időnk engedi. Jövő héten viszont Bath-ba megyünk, mert láttam, hogy csodaszép vásár van ott is. 

2016. november 21., hétfő

Aisa már karácsonyi hangulatban

Lassan itt a karácsony és ez itt nálunk azt jelenti, hogy mindenféle viharok kavarognak fölöttünk. Két napja egy Angus nevű - feltételezem skót származású -  istencsapása vonult át fölöttünk, most pedig  Amber önti a nyakunkba dézsából a csapadékot. De itt ilyen a késő ősz. Nem panaszkodom, mert szép nyár volt és az őszi napok is kellemesek voltak nagyrészt. A lányaim viszont már karácsonyi hangulatban vannak. Aisa - aki ugyancsak lelkes youtuber - sokat tanul a csináld magad féle összeállításokból, tegnap lerohant a városba és mindenféle kacattal tért haza, fején világító mikulás sapkával.
A délutánokat - ha nincs különösebb programunk- szeretem írással tölteni. Vagy valamelyik gyerek kölcsön laptopján vagy jobb nem lévén, az ipad-emen pötyögök. Persze ilyenkor morgok mint a láncos kutya, ha megzavarnak de muszáj néha odafigyelni, segíteni, megnézni azt a nagyon érdekes videót vagy iskolai beszámolót hallgatni. Tegnap mindössze ki kellett bogoznom két piszkosul összetekeredett elemes világítófüzért, amiből az egyiket még meg is kellett javítanom, mert elszakadt a vezeték. Aztán az apró faházikó tetejére ragasztott kétoldalú ragasztó felső papírját kellett leoperálnom, majd úgy este kilenc körül a hónak álcázott porcukrot kellett a szőnyegpadlóról felporszívóznom és a vastag szőnyeg rojtjai közül a ragasztót és bluetac-ot eltávolítanom. De Aisa nagyon aranyos kis dekorációt készített és tényleg megérte néha besegíteni.