2013. július 24., szerda

Az első igazi nyári szabadságom Angliában

Igazán akkor tudja értékelni a szabadságot az ember, ha dolgozik. Ez egy nagy igazság! Hetek óta azt várom, hogy mikor kezdődik a két hetes szabim, és egyre nehezebben teltek a napok, de végre eljutottam az utolsó napig! Egy hónap után végre az eső is esett éjjel, és bár igen kellemes meleg van, de még mindíg borongós az idő. Még pár napig itthon leszünk aztán ha minden összejön, vasárnap este elindulunk, hogy  Doverben hétfőn kompra szálljunk és irány Párizs!! Már nagyon várjuk mindannyian. Az utolsó nap tegnap volt az iskolában és mindenféle oklevelek, dícséretek kerültek haza a táskákban, aminek nagyon örültünk. Ha számvetést kell csinálnunk akkor a lányoknak a tanulás terén pozitív irányba lendül a mérleg, viszont még komoly barátságokat nem sikerült kötniük. 
Újabb sikersztorit könyvelhetünk el, mert az unokahúgom barátnője, aki két hete érkezett ide hozzánk, már dolgozik 8 órában, van bankszámlája, az NI interjú nemsokára és ma már lakást néz a családjának akik hamarosan követhetik őt ide. Remélem azoknak akik sokszor legyintenek és azt mondják, csak szerencséje volt, most komolyan elgondolkodnak, hogy aki itt mer az nyer! Több család is bizonyítékként szolgál itt a környezetemben aki hasonlóan örömmel fogadott mindent amit Angliától kaphatott, majd lett munka, lakás, autó stb. Nem lettek milliomosok, de nyugodtan alszanak és nem nyomasztják őket a rezsi számlák, vagy a megélhetési gondok. Tehát mindenkinek aki ide kacsingat azt üzenem, hogy bátran merjen lépni MOST!

Tehát kezdődik a summer holiday!!!! :D

2013. július 14., vasárnap

Haverok, buli, marha.... avagy marhapörkölt bográcsban az angol riviérán

A címben minden benne van, ami fontos. Egy csodálatosan szép napot töltöttünk el a barátainkkal, szülinapok, névnapok és egyéb események megünneplésének alkalmából. Talán ez volt a legmelegebb nap mióta itt élünk (közel 30 fok volt árnyékban, ami a mi kertünkben 45 foknak számít)  Izabella egy fantasztikus vörösboros marhapörköltet főzött bográcsban az apró udvarunkon. Itt Angliában nem olyan könnyű dolog ez, mint Magyarországon, hiszen a hozzávalók beszerzése nem volt kis feladat, de legalább a 17 literes bogrács már adva volt, amit Izáék hoztak ki magukkal bölcsen. Összesen 15-en voltunk és nagyon vidám hangulatban telt a délutánunk. A képek magukért beszélnek:



Bizony a hozzávalókhoz hozzájárultak az ismerőseink hazalátogatása során beszerzett fűszerek, vagy az idelátogató rokonok által hozott finomságok. Egy biztos, hogy az angol hagymától is lehet sírni!

Laci fát vág stílusosan  egy kalapáccsal, az utolsó fél órai rotyogáshoz...

Jó magyar szokás szerint a többiek meg nézik és adják az "okos" instrukciókat

Debike kavargat

Ildikó is megérkezett és már ott ül Anglia új reményteli bevándorlója: Viki :)

Viki, a húgom is megérkezett családjával és a kis pocaklakóval :)

Charles, Laci, Tiborok és Aisa

Laci ajándéka Tibi szülinapjára,amit délelőtt "rittyentett" mielőtt idejött

Szula ötletes mozgatható kajakos apát rajzolt
Ildikó is kedveskedett Tibinek

Aisa titkos ajtós ajándéka apinak



Simply... beautiful

Rotyog

szabadsááááááááág!!!

Csak úgy lebeg, mint egy kis pillangó

Egy méterrel a föld fölött jár, mióta megtudta, hogy pár nap múlva mehet Tel Aviv-ba!




2013. július 12., péntek

Nyár van nyár!!!!!

Kedves minden idekívánkozó! Jelentem az eddig emlegetett english summer-t (ködös, esős, hűvös) eddig csak hallomásból ismertem.De ebben az évben nem fogom megismerni. Néhány esős nap után újra kisütött a nap és 25-28 fokos meleg van. Először mióta itt vagyunk, fürödtünk a tengerben! És nemcsak a lábunkat dugtuk bele, hanem úszkáltunk benne, mert kellemes volt a hőmérséklete. Az angolok a fejüket fogják és hőhullámról beszélnek, mert a rádió egész júliusra ilyen időt mondott. Mi élvezzük nagyon, mert ha időnk engedi, akkor a tengerpartra megyünk munka, suli után mintha nyaralnánk és ez kifejezetten kellemes időtöltés. A gyerekek kikönyörögtek maguknak egy úszódeszkát és hullámlovagoltak a Goodrington-i tengerparton. Szóval nekem senki ne beszéljen hűvös, esős angliai nyárról, mert az itt az English Riviera-n egyszerűen nem létezik!
Sajnos viszont a suliból még két hét hátravan, aminek a lányok nem nagyon örülnek. Aisa osztálya musical-lel készül az év záró napjaira. A Bugsy Malone c. musicalt már előadták gyerekek is, egy - a huszas években játszódó - történet amelynek a rövid tartalma a következő:

New York, 1929. Bugsy Malone, a szimpatikus helyi vagány csavaros észjárásával mindig jól megélt abból, hogy a város két maffiafőnökét Kövér Samet és Dandy Dant egymás ellen kijátsza és végül ő nyúlja le a zsíros megbízatásokat. Ám számításába ezúttal hiba csúszik, ugyanis szerelmes lesz és innentől kezdve a józan ész odavés Pechjére épp e kritikus időszak alatt tör ki a város történetének legnagyobb gengszterháborúja, melyben neki is ki kell vennie a részét. Vajon sikerül-e neki szívszerelmével Hollywoodba szöknie és túlélnie azt a tűzpárbajt, melyben egy egész mulató válik áldozatává a hatalmas tejszínhab-lövöldözésnek?

Aisa lelkesen mutogatta a You Tube-on a részleteket. Álmodozott, hogy majd ő lesz Talula, a szép énekesnő, kívülről fújta  a dalt amit a szép nő énekelt. Persze mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy neki osztanak ilyen szerepet, hiszen a suliban olyan kis félénk és alig beszél. Honnan ismernék a benne rejlő képességeket, ha soha nem csillogtatja meg? Természetesen Talulát egy hatodikos lány játsza, ő pedig egy csomó osztálytársával együtt kitchen support worker lesz, rongyos ruhában. Nos a ruhát már összeállítottuk és bevitte a suliba lógó orral, bár mondtuk neki, hogy sok sztár kezdte alulról, és ez is valami. Néha a mellékszereplők sokkal szimpatikusabbak és tehetségesebbek mint a főszereplők. Négyszer fogják előadni, de sajnos mi csak az esti előadásokat tudjuk megnézni. 16-án lesz az első, amire Debit kértem meg, hogy nézze meg, hogy az első alkalommal is legyen aki a családot képviseli. Debike aztán éjszaka elutazik Tel Aviv-ba és egy hónapig nem látjuk. Meghívták a barátja szülei, akik ott töltik a nyarakat. Mondanom sem kell, hogy mennyire izgul, de inkább az izraeli repülőtéri vizsgálatok miatt, ami elég szigorú állítólag. Remélem nem lesz semmi gond és felhőtlenül telik majd Neki ez az egy hónap. 
Szuláékhoz jövő héten érkezik látogatóba Edward herceg, Wessex grófja, Erzsébet királyné fia. Levelet kaptunk a Torquay Academy-ból az érkezés időpontjáról, valamint hogy az Earl, helikopterrel érkezik amit a gyerekek megnézhetnek :P Szóval csupa izgi dolog...