2018. január 21., vasárnap

Szula szülinapja majd egy kis London Lumiere

Vajon mire gondolt? :)


Pénteken tartottuk Szula tizenkilencedik szülinapját.  Délután fél öt körül gyűlt össze az itteni rokonság. A tortát ( amely egy csokis piskóta alapon, joghurtos krém, málna és áfonya darabokkal, tetején málnazselé és temérdek gyümölcs volt) imádta mindenki, gyorsan el is fogyott. Brigitta hozott almás-diós pitét, ami másnap is isteni volt, amikor közel négy órát töltöttünk az autóban, mert Londonba kirándultunk.
Apraja-nagyja :) unokatesók 
Négy, hét, tizennégy, tizenkilenc, huszonegy...  
Kistesó, nagytesó :) 







Szula mindenkitől pénzt kért ajándék helyett, mert ruhákat szeretne venni magának. 

Gondoltam, úgy is felmegyünk megnézni a London Lumiere fénykiállítást, ami csütörtöktől egészen vasárnapig tart, néhány üzletbe is benézünk, talán sikerül vennie magának néhány ruhát.
London belvárosában, különböző helyeken, óriási fényszobrok vagy a házak falára kivetített színes alkotások vonzották az odalátogatókat.
Nem mondom, hogy a legideálisabb időjárás fogadott minket, de itt Torquay-ban sem volt sokkal kellemesebb. Londonban viszont még hideg is volt a szeles és esős idő mellett. Felkerestünk néhány boltot, de sok mindent nem tudott venni, mert az árak még a januári árleszállítás mellett is borsosak voltak. 
Egyedül a Zara-ban tudott néhány ruhát venni. Elmentünk a Harrods áruházba is. No, nem azért, hogy vásároljunk, csak már régóta kíváncsi vagyok a több emeletes, híres áruházra, ahol leginkább a gazdagok vagy a sznobok vásárolnak. Pont olyan volt, mint a filmekben amikor beszabadul néhány csóró a nagyon előkelő áruházba. Az eladók furik voltak. Mindegyik fekete ruhában volt, és volt bennük valami merev és természetellenes. Leginkább a WC-t kerestük három emeleten keresztül, majd nagy nehezen megtaláltuk. Nagyon előkelő volt az is. A kézmosó mellett krém és parfüm is volt. :D Aisa fújt is magára belőle. Mindenesetre elmondhatom, hogy pisiltem a Harrod's-ban. (sokat kellett gyalogolni ezért a posh vécéért :D )

Még nyáron a Canary Wharf-on kajáltunk egy Leon nevű, szuper kis gyorsétteremben, ahol gluténmentes kaják is voltak. Most megkerestük a központban is  az egyik éttermét és ott ebédeltünk.
Én nem csalódtam, Tibi egy picit, mert nem lakott jól. A lányok most is szerették. 
Rengeteget gyalogoltunk, nézelődtünk, és mikor besötétedett, megpróbáltuk megkeresni a fényjátékok helyszíneit. 
A híres Harrods teljes fényben és pompában (a képet Tibi készítette)
Sajnos csak néhányat találtunk meg, hiába a telefonos applikáció, ahol minden helyszínt megmutatnak. Tibi panaszkodott, hogy alig működik az internet. Néhány helyet azért megtaláltunk és nagyon szép volt. Aztán pár óra múlva már rettenetesen elfáradtunk. 

Nekem a talpamon vízhólyag nőtt a sok gyaloglástól és bár mindannyian jól fel voltunk öltözve, a fáradtság miatt is gondolom, már nagyon fáztunk. Nyolcra visszamentünk a parkolóba és elindultunk haza. Egy óra körül estünk be az ajtón. 

Egy kis fényjáték az idővel, a Picadilly Circus-nál. Picit zavaró volt, hogy a mellette lévő falon folyamatosan mentek az óriási reklámok. De persze, azokat biztos "drága" lenne lekapcsolni erre a néhány órára.
Egy másik szépség a Chinatown-ban: repülnek a flamingók

Lebegő buborékok a Trafalgar Square-en
China town bejárata a tovarepülő flamingókkal
Westminster apátság 

Februárban újra megyünk, mert jegyünk van a British Múzeum History of Magic kiállítására. Aisa nagyon izgul miatta, hiszen Harry Potter rajongó. Most nem volt már energiánk elmenni, de akkor majd szeretnénk megnézni a King's Cross pályaudvaron a kilenc és háromnegyedik vágányhoz vezető titokzatos falat, ahol mindenki fotózkodik a falból félig kilógó csomagszállító kocsival. Nem is beszélve a mellette lévő óriási boltról ami tele van Harry Potter relikviákkal.

2 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot Szulának!

    Azért a fáradtság ellenére is biztos szuper kirándulás volt. Hősök vagytok ennyit gyalogolni, és egész nap kint lenni a hidegben, szélben, esőben. Én biztos hamarabb feladtam volna. :)
    Jártam párszor Londonban, de csak a te leírásodból most kiderült, hogy még hány helyre kellett volna elmennünk. De most már más tájakat keresünk fel. ;)

    Nektek pedig jó kirándulást februárban!

    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Mi is csak még töredékét láttuk a látnivalóknak. Persze jobb nyáron, kellemes időben császkálni a nyolcmilliós multi-kulti városban, de nem véletlenül vannak most ezek a programok, hiszen ebben a vacak időben is kell a pörgés, a nyüzsgés :)

      Törlés