2018. január 27., szombat

Bruce elment...


Ő volt angliai életemben az első aki levette a vállamról a gondot, most mégis elment. Nem volt már fiatal akkor sem, mikor hozzánk került, de úgy végezte dolgát, mintha csak akkor került volna ki  tervezői keze közül. Mosott, szárított engedelmesen még öt hosszú évig nekem. Két éve a szárítórésze felmondta a szolgálatot, de mosott  szorgalmasan tovább.  Egy hete tragikus hirtelenséggel végleg leállt, így rendelnünk kellett sürgősen egy mosógépet, hiszen hat emberre mosni nem kis feladat. Debike mentett meg minket és rendelte a saját költségén, mert nem akartunk részletre vásárolni. 

Ma megérkezett (nem kis kálváriát követően) az utódja, aki kevésbé kifinomult formákkal rendelkezik mint Bruce. Kifejezeten vaskos, szögletes, parasztasszony. Igen, ez egy mosónő. Nincs többé Bruce, aki beledorombol a fülembe (utóbb sajnos inkább egy alkoholista, füstös hangján, rekedten ordibált)
Tehát az új mosónőnk,  már két órája dolgozik, hogy behozza a közel egy heti elmaradást. Nevet még nem találtam neki, ha van ötletetek hoci, küldhetitek.


Ég veled Bruce, soha nem felejtünk... :(



2 megjegyzés:

  1. Név ötletem nincs, nálunk ritkán van neve a gépeknek, bár a mostani porszívónknak pont van. Ő Lujza. Akár a mosógéped is lehet Lujza, ha tetszik és már úgyis mosóNŐ!
    De azért szerencsések voltatok, hogy Bruce ilyen sokáig bírta. Manapság nem jellemző.

    Gabi (csak most már google fiókból)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nálam a mosógép neve Lujza a mosogatógép Gizi, a tűzhely Guszti (nem tudom miért. Talán mert-állítólag- a legjobb szakácsok pasik) az autóm neve Lacika: mivel LAC a rendszáma:) És tényleg a mai háztartási gépeket sokkal rövidebb időre gyártják. Csak hogy gyorsan vegyen az ember másikat ha elromlik, :/ :)

    VálaszTörlés